En elev i Hong Kong der studerer danskHvordan jeg lærer dansk hjemme

Det er en øvlese. Det kan være kedelig at læse.

Jeg er hørt op med at arbejde i en måned, for at koncentrere mig om at lære det danske sprog. Nogle midler er særligt interessante. De er at skrive blog, at skrive mails, og at lære at synge sange. Lad mig fortælle om dem.

Jeg har skaffet mig en blog på WordPress.com. Jeg lægger videoer af danske sange på bloggen. Jeg fortæller også om hvordan jeg studerer. Til mine venner, der kan tale dansk, har jeg givet URLen af bloggen. Jeg håber, at de eller nogen fremmed vil give mig nogle kommentarer. Jeg vil også lægge links til nyttige websider på bloggen, fx. www.bibele.dk, der sender tilmeldereb et bibelvers hver dag.

Jeg skriver mails til venner, som kan tale dansk. Det er en god vej at øve. Jeg har kun få venner, der forstår sproget. En er dansker. Han bor i Danmark med sin kone, der er kinesisk. Jeg har lært danskeren at kende i 2007 gennem en sprogudveksling webside. Han er venlig, og han vil gerne lære kinesisk.

En anden veninde i Hong Kong kan tale dansk, fordi hun levede i landet et år, da hun var yngre. Hun boede hos en dansk familie. Nu går hun til den samme kirke som jeg. Jeg skal skrive til hende senere.

Senere skal jeg herudover skrive til en pige, som jeg har lært at kende i Danmark i sommeren 2007. Hun er bulgarer og bor i Tyskland. Hun er også kristen.

Jeg kan lide at lytte til danske sange. På folkehøjskolen lærte vi nogle dejlige sange. Nu har jeg søgt tre af dem på YouTube. De er Kim Larsens Papirsklip, Kvinde min og den danske nationalsang. Jeg læser teksterne. Det hjælper mig at huske danske ord og sætninger.

Jeg har også brugt andre midler. Jeg synes, at en uge med koncentration har forøget min evne til at bruge sproget. Jeg håber, at mit dansk blive bedre i slutningen af januar, når jeg må begynde mit arbejde igen.

Reklamer

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. Hej 😉

  Hvor er det hyggeligt med én så langt væk, der gerne vil lære vores lille sære sprog 😉

  Jeg læste om dig på Ordkløverens blog, og så måtte jeg jo kigge ind – du er straks føjet til min feed-reader.

  /Sebastian

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 2. * Adeline says:

  Tak! Jeg kan se, at du er tekstforfatter og korrekturlæser. Jeg har også føjet din blogs link her, så jeg må lære noget fra dig.

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 3. Du skal være meget velkommen, og jeg er uddannet lingvist – med ungarsk som propædeutisk fag – nogle af mine medstuderende havde kinesisk, så jeg har hørt lidt om det før 😉

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 4. * Adeline says:

  Det er meget interesant at sammenligne forskellige sprog, ikke?

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 5. Det er faktisk ikke den slags lingvistik (sammenlignende), som jeg har lavet mest af – jeg har mere beskæftiget mig med alle mulige aspekter af sprog og grammatik. Mest på dansk; men også andre sprog.

  Men alle slags lingvistik er sjovt ,)

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 6. * Adeline says:

  I see. I think so.
  Jeg har også lavet lidt lingvistik på universitet, som en del af undervisning i kognitiv videnskab.

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 7. * Anonym says:

  hvad siger du?

  Udgivet 7 years, 3 months ago


Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: