En elev i Hong Kong der studerer danskImponeret af Danmarks håndbog

image0021  image0041

Jeg er færtig med at læse håndbogen. Jeg har læst den kun for at lære dansk. Men jeg er samtidig meget imponeret af landets orientering til nye medborgere. Bogen fortæller om emner fra teenager børn til psykologisk problemer, fra familievold til råd om sundhed, fra pligter til rettigheder, så mange vigtige ting.

I Hong Kong har vi ikke sådan håndbog for nye medborgere. Siden 1997, mange kvinder er kommet fra Kina til Hong Kong  for familiesammenføring, fordi nogle Hong Kong mænd er blevet gift med dem. Deres børn er kommet også. De finder det svær at bo her. Mange gange har vi læst tragedier i nyhederne om sådan familie.

Jeg synes, at den Hong Kong offentlige forvaltning bør give alle nye medborgere en lignende håndbog. Måske ikke alle indvandrere kan lide at læse tekster, men det er bedre end at gøre ingenting. Bogen kan blive skrevet med den danske håndbog som prototype.

Reklamer

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. * roselil says:

  Hej Adeline

  Interessant blog du har lavet. Men hvordan mener du tragedier for de kvinder, der flytter til Hong Kong? Og tror du, at en lille håndbog ville kunne have medført, at tragedien så var undgået?

  kh Roselil

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 2. * Adeline says:

  Tak for din kommentar, Roselil.
  Nogle unge kvinder er kommet fra Kina og er blevet gift med ældre mænd. (Kvinderne har troet, at alle Hong Kong mænd er rige.) Disse mænd er fattige og kan ikke godt forsørge sine koner og børn. Nogle spiller hasard. Disse kvinder kan ikke leve med tilfredshed. De bliver depressive og ved ikke hvor de skal få hjælp.
  Once one such woman threw her children down from home, located at the 30th floor or higher in a block in an housing estate. Then she also killed herself. (Numerous family tradegies like this). Some such women react by going out to have fun themselves and neglect their small children, do not feed them etc. and eventually go to prison for this.

  Jeg formoder, at sådan sker ikke i Danmark.

  I think the Danish handbook is good because it sets out possibilities. E.g. it tells the immigrants that psychological stress and problem is not the same as being “crazy” and encourage them to seek professional help. It also tells them that if they’re beaten by their husbands they can move to a protection center; if they know this possibility before hand, they will not despair during the crisis.

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 3. * roselil says:

  Tak for dit svar. Nej, sådan er det ikke i Danmark, men der er danske mænd, der for eksempel gifter sig med kvinder fra Rusland eller Thailand – og de kvinder kommer typisk til Danmark, fordi de ønsker et liv med flere penge end de ellers ville have fået. Og i de ægteskaber er der også mange tragedier.

  vh Bente

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 4. * Adeline says:

  Så er forholdet bedre i Danmark.
  Jeg kan ikke finde betydningen af “vh Bente” på nettet eller i sproget.dk. Er ordene en slags hilsen?

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 5. vh er en forkortelse for venlig hilsen
  kh er en forkortelse for kærlig hilsen

  I begge tilfælde kan der skrives mvh/mkh, som får det til at være med venlig/kærlig hilsen; men ellers er ‘med’ underforstået.

  /Seb

  Udgivet 9 years, 8 months ago
 6. * Adeline says:

  okay, jeg skal prøve at bruge det.
  Et fortrin for danskere at komme til min blog er, de kan se mange latterlige ting og more sig, such as I mistaking “Bente” as part of the greeting 😉

  vh

  Udgivet 9 years, 8 months ago


Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: